Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Προγράμματος Αγωγής Υγείας

Για το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιήθηκαν στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων τρία Πολιτιστικά Προγράμματα και ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, όλα συνεργαζόμενα μεταξύ τους και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλους:

 1. «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ» με συντονίστρια του προγράμματος την κα Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας) και υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογο) και την κα Ηλιάδη Αμαλία (Φιλόλογο – Ιστορικό)
 2. «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ» με συντονίστρια του προγράμματος την κα Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογο) και υπεύθυνους καθηγητές τον κο Ρίζο Σωτήριο (Φιλόλογο) και την κα Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας)
 3. «ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ» με συντονίστρια του προγράμματος την κα Τσουμπέκου Σοφία (Αγγλικής Γλώσσας) και υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Καμπλιώνη Αρετή (Φιλόλογο) και την κα Ντάνα Ειρήνη (Χημικό)
 4. «Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΝΕΙ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» με συντονίστρια του προγράμματος την κα Ντάνα Ειρήνη (Χημικό) και υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Γαρδίκα Μαρία (Φυσικό) και την κα Τσουμπέκου Σοφία (Αγγλικής Γλώσσας).

Στα πλαίσια των τεσσάρων παραπάνω προγραμμάτων οι συμμετέχοντες οργανώθηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και την Τρίτη 28-05-2024 παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δράσεών τους, που είναι τα εξής:

6545646546 4546456 4 564646 45646

Αναμνηστική αφίσα για την 1η εκδρομή του σχολείου στο εξωτερικό
(δια χειρός admin)

 1. Έγχρωμες αφίσες και κολάζ, με εικόνες σχετικές με τα θέματα των προγραμμάτων, όπως την Αθήνα, τις Κυκλάδες (Σύρος, Τήνος, Μύκονος), την Αράχοβα και τους Δελφούς, την Κέρκυρα, τη Ρουμανία (Βουκουρέστι, Σινάια, Μπραν, Μπρασόφ), τα Τρίκαλα και άλλους τόπους ενδιαφέροντος, καθώς και αφίσα με τη διατροφική πυραμίδα,
 2. Εργασίες σε μορφή Powerpoint των συμμετεχόντων της Γ’ τάξης για τα πιο ενδιαφέροντα, από τουριστικής άποψης σημεία στην Αθήνα, τρία δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και πέντε “must see” σημεία στην Κέρκυρα,
 3. Βίντεο για τις δράσεις του πολιτιστικού προγράμματος της Β΄ τάξης και την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, καθώς και στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι, τη Σινάια, το Μπραν, το Μπρασόφ,
 4. Αναμνηστικά σε μορφή βίντεο από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις της Γ’ τάξης στην Αθήνα, την Αράχοβα & τους Δελφούς και την Κέρκυρα,
 5. Αναμνηστικό σε έντυπη μορφή από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βουκουρέστι, για τους μαθητές της Β’ τάξης και για το γραφείο διδασκόντων,
 6. Ηλεκτρονικό-διαδραστικό πόστερ με θέμα τη διατροφή, το οποίο συμπεριλαμβάνει τους συμμετέχοντες, τις δράσεις του προγράμματος, βιντεάκια από την κατασκευή υγιεινών μπαρών, ερωτηματολόγια, συμπεράσματα και παραδοσιακές συνταγές,
 7. Παραδοσιακοί χοροί, όπως τσάμικα, νησιώτικα, ικαριώτικο και ζεϊμπέκικο από συμμετέχοντες μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς όλων των προγραμμάτων.

Η τελετή παρουσίασης έληξε σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης!

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων κα Ηλιάδη Αμαλία, οι συντονίστριες των προγραμμάτων, κα Βαλκανιώτη Αθανασία, κα Τόγια Ευαγγελία, κα Τσουμπέκου Σοφία, και κα Ντάνα Ειρήνη, οι συνεργάτες εκπαιδευτικοί, κος Ρίζος Σωτήριος, κα Γαρδίκα Μαρία, κα Καμπλιώνη Αρετή και κα Αναγνωστοπούλου Αθανασία και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά όλους τις συμμετέχοντες μαθητές και όλες τις συμμετέχουσες μαθήτριες και τους ευχαριστούν ιδιαίτερα για την αμέριστη υποστήριξη και την αποτελεσματική βοήθειά τους, ώστε να υλοποιηθούν με απόλυτη επιτυχία όλες οι δράσεις των εν λόγω προγραμμάτων. Τέλος, τους εύχονται ολόψυχα να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τέτοιου είδους εποικοδομητικές και βιωματικές δραστηριότητες!

Απονομή Βραβείου στον μαθητή της Γ’ τάξης, Μπατατέγα Αθανάσιο

Την Τρίτη, 28-05-2024, πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείου στον μαθητή Μπατατέγα Αθανάσιο (του Νικολάου και της Φανής) της Γ’ τάξης, ο οποίος έλαβε μέρος στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” που διεξήχθη το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας συγχαίρουν για ακόμα μία φορά τον Θάνο και του εύχονται να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία σε όλα τα επίπεδα!

Ένταξη δημιουργικής-συνθετικής εργασίας μαθητών/τριών του Σχολείου στην «Ιστοσελίδα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Bιωματικής Mάθησης του Υπουργείου Παιδείας»

Η πρωτότυπη εργασία των μαθητών/τριών του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Βυζαντινής Ιστορίας Β’ Γυμνασίου και αφορά τα Ελληνικά Μνημεία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της χώρας μας που προστατεύονται από την UNESCO. Οι μαθητές/τριες σε στενή, ευδόκιμη, αρμονική συνεργασία με την καθηγήτριά τους κ. Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογο-ιστορικό, Δ/ντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, παρήγαγαν πολύ ενδιαφέροντα κείμενα: αφηγήσεις, περιγραφές, εντυπώσεις, σκέψεις, συναισθήματα, σχόλια εμπνευσμένα από τη μελέτη και την επεξεργασία του ακόλουθου εκπαιδευτικού υλικού του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Επικοινωνίας, Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
https://www.greekunescomonuments.gr/
https://www.greekunescomonuments.gr/to-ergo/axiopio-to-iliko/
και πλαισιωμένα με τις αντίστοιχες εικόνες και φωτογραφίες τους.

Διαβάστε την εργασία στο σύνδεσμο:
https://www.calameo.com/read/0046253967ee60ee0f9db

Δείτε ανάλογο υλικό στον παρακάτω σύνδεσμο, στην κατηγορία Καινοτόμες δράσεις – 5ο ΓΕΛ & 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ της Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Παιδείας https://edu-gate.minedu.gov.gr/index.php/alles-kainotomes-draseis/6576-kainotomes-draseis-5o-gel-trikalon-9o-gymnasio-trikalon?fbclid=IwAR0RnxS_TPCLCpUC2Vz-rAy_qqkE2YXgQQ3ZcyhnIQ43TPbzzUX57zJIZeo

Η συμμετοχή στη δράση «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία – Γνωρίστε διαδικτυακά τα ελληνικά μνημεία της UNESCO» μέσω του διαδικτυακού τόπου «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία UNESCO» αποτελεί τμήμα της ομώνυμης εκπαιδευτικής δράσης. Έχει σκοπό τη γνωριμία μικρών και μεγάλων σε όλον τον κόσμο με τα ελληνικά μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, που έχουν ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρωτότυπα ψηφιακά έντυπα φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του ελληνικού πολιτισμού, ενώ με τις προτάσεις δραστηριοτήτων και τα διαδραστικά παιχνίδια μπορείτε να «περιηγηθείτε» νοερά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας! Το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO» σχεδιάστηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Αρχαία ιερά, βυζαντινοί ναοί και μονές, μεσαιωνικές πολιτείες, κάστρα και λιμάνια, σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζονται μέσα από το κοινό πρίσμα της εγγραφής τους ως Μνημεία Εξέχουσας Παγκόσμιας Σημασίας. Το πλούσιο αυτό υλικό παρέχεται σε ψηφιακή και έντυπη μορφή.
Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της κάθε ηλικιακής ομάδας, τις δυνατότητες του χώρου και του χρόνου και το διαθεματικό ενιαίο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών. Στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών/τριών με τις έννοιες: Πολιτισμός, Ιστορία, Τέχνη, Μνημεία, Μουσεία, παλιές φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, ταινίες, ντοκουμέντα. Με τον τρόπο αυτό και μέσα από μεθόδους άτυπης εκπαίδευσης, οι έφηβοι μαθητές μας γνωρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους, παρατηρώντας, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις, εξερευνώντας και εκφράζοντας τα συναισθήματά τους ελεύθερα, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Επομένως, προγράμματα σχεδιασμένα σύμφωνα με τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα, δίνουν την δυνατότητα ανάδειξης αξιόλογων εργασιών μαθητών που με την σειρά τους επιβεβαιώνουν το πολυποίκιλο έργο της εκπαίδευσης και των εναλλακτικών μορφών μάθησης και δημιουργίας, προσαρμοσμένων στα ενδιαφέροντα καθηγητών και μαθητών.

Η Συντονίστρια-Υπεύθυνη καθηγήτρια:
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός,
Δ/ντρια 9ου Γυμνασίου Τρικάλων

Ενδοσχολική επιμόρφωση από την Κοινωνική Λειτουργό, κα Δήμου Βαλεντίνα

Τη Δευτέρα, 27-05-2024, η κα Δήμου Βαλεντίνα (Κοινωνική λειτουργός), πραγματοποίησε τρίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων με θέμα την Εκπαιδευτική Ψυχολογία, και συγκεκριμένα “Τρόποι Μάθησης” & “Αμοιβές – Ποινές”. Μετά την παρουσίαση των δύο θεμάτων, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ της κας Δήμου και των εκπαιδευτικών των σχολείου μας, με ανταλλαγή εμπειριών, κατάθεση απόψεων και επίλυση αποριών.

Η κα Δήμου συνεργάστηκε για το τρέχον σχολικό έτος με το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων και κάθε Τρίτη οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις και συζητήσεις, οι οποίες ήταν πολύ ωφέλιμες για την προσαρμογή τους στη σχολική ζωή.


Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν την κα Δήμου Βαλεντίνα, τόσο για την άψογη παρουσίαση της επιμορφωτικής δράση, όσο και για τη θαυμάσια επικοινωνία μαζί της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και εύχονται σε μία μελλοντική συνεργασία.

Έκθεση Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών

Την Τρίτη, 27-5-2024 οι μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα τεχνολογίας των μαθητών της Α’ τάξης με υπεύθυνη την κ. Κουκουδά Σημέλα (Τεχνολογίας), έργα ζωγραφικής από μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων με υπεύθυνο τον κ. Σιγάλα Σταμάτη (Καλλιτεχνικών), καθώς και αγγεία μαθητών του Α3 που κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, με υπεύθυνη την κ. Καλαμαρά Ευαγγελία (Φιλόλογο).

Δείτε την παρουσίαση της έκθεσης στη διευθύντρια ΕΔΩ καθώς κι ένα σύντομο βίντεο των εκθεμάτων πατώντας ΕΔΩ.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα υπέροχα έργα τους, όσο και τους υπεύθυνους καθηγητές για την άψογη καθοδήγηση που προσέφεραν στους παραπάνω και τους εύχονται να συνεχίσουν να είναι τόσο δημιουργικοί και στο μέλλον!

Παρουσίαση Συνθετικών-Δημιουργικών Εργασιών μαθητών/τριών

Μία ακόμη δημιουργική σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και υπέροχες αναμνήσεις. Αναμνήσεις από: βιωματικές δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις που υλοποιήθηκαν με βάση πολιτιστικά προγράμματα, παρουσιάσεις εποικοδομητικής συνεργασίας, εκθέσεις τεχνολογίας και ζωγραφικής, συνθετικές δημιουργικές εργασίες, που οι ίδιοι οι μαθητές με ζήλο και μεγάλη προθυμία πραγματοποίησαν, με αρωγούς πάντα τους καθηγητές του Σχολείου.

Τη Δευτέρα, 27-5-2024, παρουσιάστηκαν λοιπόν στο σχολείο μας Συνθετικές-Δημιουργικές Εργασίες που εκπονήθηκαν κατά της διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων παρακολούθησαν αποσπάσματα εργασιών, βίντεο και άλλο υλικό σε σχέση με εργασίες στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Ιστορίας, της Φυσικής, της Χημείας και των Γερμανικών. Επιπροσθέτως παρουσιάστηκαν εργασίες μαθητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τη δράση ΘΕΤΤΑΛΟΣ. Όλες οι εν λόγω εργασίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εργασίες:

1) Συνθετική Δημιουργική Εργασία με θέμα: Ο ρόλος των Μαθηματικών στον Διαφωτισμό, από μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αναγνωστοπούλου Αθανασία.

2) Δύο βιντεοπροβολές από το πρόγραμμα ΘΕ-ΤΑΛΩΣ, από μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αναγνωστοπούλου Αθανασία.

3) Παρουσίαση βιωματικού παιχνιδιού σχετικά με τη δομή των μετάλλων και την αντίσταση των μεταλλικών αγωγών, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα. Γαρδίκα Μαρία και την κα. Ντάνα Ειρήνη.

5) Συνθετική Δημιουργική Εργασία με θέμα: Ο Πυθαγόρας και το Πυθαγόρειο Θεώρημα, από μαθητές της Β΄ τάξης με  υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Παπαϊωάννου Ευαγγελία.

6) Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες στο μάθημα των Γερμανικών με θέμα τη γερμανική κουζίνα και το Μόναχο, από μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Βαλκανιώτη Αθανασία.

7) Δημιουργική-Ποιητική Γραφή με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, από μαθητές της Β΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Καλαμαρά Ευαγγελία.

8) Βιωματική δράση σχετικά με την κατασκευή αγγείων και αφισών, από μαθητές της Α΄ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Καλαμαρά Ευαγγελία.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις δημιουργικές τους εργασίες.

Συμμετοχή μαθητών/τριών μας στον Αγώνα RUN-GREECE 5χλμ

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στη διοργάνωση RUN-GREECE του ΣΕΓΑΣ και συγκεκριμένα στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ, την Κυριακή, 26-5-2024, στα Τρίκαλα.
Υπεύθυνη δράσης: Τριμίντζιου Αναστασία (Μουσικός)

Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι χρόνοι τους ήταν οι εξής:

Τόγιας Γεράσιμος, 25ος
Παλιούρας Βασίλειος
Μαλικιώσης Ιωάννης
Παπακώστας Γεώργιος
Τζιντζιρλή Αρετή
Ασπρούδη Ευαγγελία
Κατσιγιάννη Βασιλική

24’12”
27’15”
48’52”
48’52”
50’06”
51’19”
51’19”

Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες στο μάθημα των Γερμανικών από μαθητές και μαθήτριες της Β’ και της Γ’ τάξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και της Γ΄ τάξης συνέθεσαν ενδιαφέρουσες εργασίες με αφορμή το θέμα του μαθήματος. Οι μαθητές της Β’ τάξης επικεντρώθηκαν στη γερμανική κουζίνα, ενώ της Γ’ τάξης στην πόλη του Μονάχου. Πέραν της μελέτης και της επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό της Γερμανίας, είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν, να ζωγραφίσουν και γενικότερα να εκφραστούν πάνω στο χαρτί.


Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά εργασίες μαθητών και μαθητριών και των δύο τάξεων. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας)

Εργασίες του τμήματος Γ1
Εργασίες του τμήματος Γ2
Εργασίες του τμήματος Γ3
Εργασίες του τμήματος Β1
Εργασίες του τμήματος Β2
Εργασίες του τμήματος Β3

Συνθετικές δημιουργικές εργασίες στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Μουσικής

Μαθητές του Β3 τμήματος εκπόνησαν συνθετικές δημιουργικές εργασίες σε μορφή Παρουσίασης Powerpoint (pptx) με θέμα «Η αξία της αγάπης, της φιλίας και της ενσυναίσθησης», στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Καμπλιώνη Αρετή και «Η μουσική λέει ναι στη φιλία και την αγάπη», στο μάθημα της Μουσικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τριμίντζιου Αναστασία.


Οι μαθητές διερεύνησαν το ρόλο της αγάπης και της ενσυναίσθησης στη
δημιουργία μιας κοινωνίας με συμπόνια και αλληλεγγύη, στην αποδοχή του
διαφορετικού και την δημιουργία υγιών σχέσεων και τον ρόλο της φιλίας στην
ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητας του εφήβου και την πρόληψη του
σχολικού εκφοβισμού, διαπιστώνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα
επαναπροσδιορισμού των ανθρωπίνων σχέσεων στις μέρες μας. Επίσης αναζήτησαν
ζωγραφικά έργα και τραγούδια που αναδεικνύουν το ρόλο των παραπάνω αξιών
στην ευτυχία του ανθρώπου.


Στόχος η ενδυνάμωση των αξιών της αγάπης και της φιλίας στην σχολική κοινότητα
για τη δημιουργία ικανοποιητικών διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών
και θετικού, συνεργατικού κλίματος.

Δείτε την πρώτη παρουσίαση, σε μορφή pdf ΕΔΩ.

Κατεβάστε την εργασία σε σχέση με τη μουσική, της μαθήτριας του Β3 Στύλου Αθανασίας πατώντας ΕΔΩ. Η παρουσίαση περιλαμβάνει 6 υπέροχα τραγούδια που ακούγονται πατώντας στον σχετικό σύνδεσμο “ηχείο” κάτω-αριστερά στις αριθμημένες διαφάνειες.

Συνθετικές δημιουργικές εργασίες στα Μαθηματικά από μαθητές/τριες της Α’ τάξης με θέμα τον Ευκλείδη

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης εργάστηκαν και έκαναν συνθετικές δημιουργικές εργασίες με θέμα τον Ευκλείδη, το Ευκλείδειο Αίτημα, την Ευκλείδεια Γεωμετρία, καθώς επίσης και τις μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαϊωάννου Ευαγγελία, ΠΕ03.

Δείτε ενδεικτικά εργασίες μαθητών παρακάτω:

ΕΡΓΑΣΙΑ 1
ΕΡΓΑΣΙΑ 2
ΕΡΓΑΣΙΑ 3
ΕΡΓΑΣΙΑ 4
ΕΡΓΑΣΙΑ 5