Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στη Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε τις εντυπώσεις της μαθήτριας Ζτούπη Ευαγγελίας (Γ1) ΕΔΩ

Για ακόμα μία χρονιά μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων, το κέντρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλα αξιοθέατα των Αθηνών. Έτσι, πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους αυτή επίσκεψη στην Αθήνα από τις 8-11-2023 έως και τις 10-11-2023 και οπλίστηκαν με νέες γνώσεις και υπέροχες εμπειρίες.

Πρώτος προορισμός ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Ένα υπέροχο μουσείο με ζωντανή την αρχαία ιστορία του τόπου μας. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε διαδικασία βιωματικής μάθησης που τους ενθουσίασε. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκθέματα μοναδικής ιστορικής αξίας, να λύσουν γρίφους και αινίγματα και γενικότερα να αποκομίσουν νέες ιστορικές γνώσεις, βλέποντας μπροστά τους ζωντανά πολλά αγάλματα και γλυπτά που απεικονίζονται στα διδακτικά τους βιβλία.

Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τη βόλτα τους στην περιοχή του Συντάγματος, στο Θησείο και το Μοναστηράκι και το βράδυ, μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, διασκέδασαν όλοι μαζί σε χώρο με ζωντανή μουσική, όπου χόρεψαν και τραγούδησαν.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η επίσκεψή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη μάγεψαν τους μαθητές.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας ξεκίνησαν τη βόλτα τους από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Καλλιμάρμαρο, πέρασαν από το Ζάππειο Μέγαρο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, διέσχισαν τον Εθνικό Κήπο και κατέληξαν, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, στη Βουλή των Ελλήνων, όπου είχαν την τύχη, εκτός από τη μοναδική ξενάγηση, να παρακολουθήσουν και από το θεωρείο της Βουλής ένα μέρος της Ολομέλειας. Αυτό αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για όλους, μαθητές και καθηγητές.

Το βράδυ έκλεισε με την παρακολούθηση μίας εξαίρετης κωμικής παράστασης, την οποία ευχαριστήθηκαν όλοι!

Η τελευταία ημέρα ξεκίνησε με μία θαυμάσια βόλτα με το τρενάκι. Οι μαθητές ξαναπέρασαν από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του κέντρου των Αθηνών, ακούγοντας και μία σύντομη ξενάγηση. Αποβιβάστηκαν στην Πύλη του Αδριανού και από εκεί ξεκίνησαν τη βόλτα τους, ώστε να καταλήξουν, περνώντας από το Ηρώδειο, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια να ξεναγηθούν στον Μουσείο της Ακρόπολης. Τέλος, επισκέφθηκαν εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι για φαγητό και ψώνια και επέστρεψαν γεμάτοι νέες εμπειρίες.

Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εκπαιδευτική εξόρμηση που προσέφερε στους μαθητές όχι μόνο εμπειρίες, αλλά και πολλές γνώσεις, τόσο ιστορικές, όσο και πολιτιστικές, οι οποίες πλέον θεωρούνται κατοχυρωμένες και ανεξίτηλες.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Αμαλία Ηλιάδη και οι συνοδοί καθηγητές, κα Ευαγγελία Τόγια (Φιλόλογος), κ. Σωτήριος Ρίζος (Φιλόλογος) και κα Αθανασία Βαλκανιώτη (Γερμανικής Γλώσσας) εύχονται στους μαθητές να συμμετέχουν πάντα σε τέτοιου είδους εκπαιδευτικές επισκέψεις, πλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό τις γνώσεις τους και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.