Παρουσίαση Συνθετικών-Δημιουργικών Εργασιών μαθητών/τριών

Μία ακόμη δημιουργική σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και υπέροχες αναμνήσεις. Αναμνήσεις από: βιωματικές δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις που υλοποιήθηκαν με βάση πολιτιστικά προγράμματα, παρουσιάσεις εποικοδομητικής συνεργασίας, εκθέσεις τεχνολογίας και ζωγραφικής, συνθετικές δημιουργικές εργασίες, που οι ίδιοι οι μαθητές με ζήλο και μεγάλη προθυμία πραγματοποίησαν, με αρωγούς πάντα τους καθηγητές του Σχολείου.

Τη Δευτέρα, 27-5-2024, παρουσιάστηκαν λοιπόν στο σχολείο μας Συνθετικές-Δημιουργικές Εργασίες που εκπονήθηκαν κατά της διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων παρακολούθησαν αποσπάσματα εργασιών, βίντεο και άλλο υλικό σε σχέση με εργασίες στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Ιστορίας, της Φυσικής, της Χημείας και των Γερμανικών. Επιπροσθέτως παρουσιάστηκαν εργασίες μαθητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τη δράση ΘΕΤΤΑΛΟΣ. Όλες οι εν λόγω εργασίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εργασίες:

1) Συνθετική Δημιουργική Εργασία με θέμα: Ο ρόλος των Μαθηματικών στον Διαφωτισμό, από μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αναγνωστοπούλου Αθανασία.

2) Δύο βιντεοπροβολές από το πρόγραμμα ΘΕ-ΤΑΛΩΣ, από μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αναγνωστοπούλου Αθανασία.

3) Παρουσίαση βιωματικού παιχνιδιού σχετικά με τη δομή των μετάλλων και την αντίσταση των μεταλλικών αγωγών, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα. Γαρδίκα Μαρία και την κα. Ντάνα Ειρήνη.

5) Συνθετική Δημιουργική Εργασία με θέμα: Ο Πυθαγόρας και το Πυθαγόρειο Θεώρημα, από μαθητές της Β΄ τάξης με  υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Παπαϊωάννου Ευαγγελία.

6) Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες στο μάθημα των Γερμανικών με θέμα τη γερμανική κουζίνα και το Μόναχο, από μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Βαλκανιώτη Αθανασία.

7) Δημιουργική-Ποιητική Γραφή με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, από μαθητές της Β΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Καλαμαρά Ευαγγελία.

8) Βιωματική δράση σχετικά με την κατασκευή αγγείων και αφισών, από μαθητές της Α΄ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Καλαμαρά Ευαγγελία.

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις δημιουργικές τους εργασίες.