Συμμετοχή μαθητών/τριών μας στον Αγώνα RUN-GREECE 5χλμ

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στη διοργάνωση RUN-GREECE του ΣΕΓΑΣ και συγκεκριμένα στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ, την Κυριακή, 26-5-2024, στα Τρίκαλα.
Υπεύθυνη δράσης: Τριμίντζιου Αναστασία (Μουσικός)

Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι χρόνοι τους ήταν οι εξής:

Τόγιας Γεράσιμος, 25ος
Παλιούρας Βασίλειος
Μαλικιώσης Ιωάννης
Παπακώστας Γεώργιος
Τζιντζιρλή Αρετή
Ασπρούδη Ευαγγελία
Κατσιγιάννη Βασιλική

24’12”
27’15”
48’52”
48’52”
50’06”
51’19”
51’19”

Αθλητική δράση πετοσφαίρισης

Την Τρίτη, 2-4-2024 επισκέφθηκε το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων ο ομοσπονδιακός προπονητής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Θέμης Γούλας, ο οποίος παρουσίασε το ομαδικό άθλημα της πετοσφαίρισης σε τμήματα του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα, παίζοντας βόλεϊ, να εμπεδώσουν καλύτερα τους κανονισμούς του αθλήματος και να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το ομαδικό τους πνεύμα.

Υπεύθυνος καθηγητής: Μπαϊραχτάρης Κωνσταντίνος (Φυσικής Αγωγής)

To 9o Γυμνάσιο στον 15ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος»

Tο 9ο Γυμνάσιο για 2η συνεχή χρονιά συμμετείχε οργανωμένα στο μεγάλο δρομικό γεγονός της πόλης μας, στον 15ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Θ. Σταμόπουλος» και συγκεκριμένα στο δρόμο των 5 χλμ. Είκοσι μαθητές μας, 9 αγόρια και 11 κορίτσια στάθηκαν την Κυριακή 10/3/24 στην εκκίνηση που δόθηκε από την κεντρική πλατεία Τρικάλων για να ζήσουν μια μοναδική (σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους) εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παιδιά μας τερμάτισαν εντός της μίας ώρας, που ήταν το χρονικό όριο που είχε θέσει η διοργάνωση, με αρκετά από αυτά να σημειώνουν πολύ καλές επιδόσεις. Το σχολείο μας κατέλαβε όπως και πέρυσι την  θέση σε αριθμό συμμετοχών ανάμεσα σε 10 σχολεία της πόλης μας και τα παιδιά εμφανώς κατενθουσιασμένα για τη συμμετοχή τους αυτή ανυπομονούν για την επόμενη διοργάνωση!!

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων για τη δυνατότητα που δίνει στα παιδιά μας αλλά και σε όλους εμάς να ζούμε κάθε χρόνο από το 2008 αυτή την τόσο όμορφη εμπειρία! Προσωπικά, ως Τριμίντζιου Αναστασία, υπεύθυνη για την οργάνωση και τη συμμετοχή των μαθητών μας, αλλά και συναδέλφων του σχολείου μας, ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο κ. Βύρωνα Γιοντζή και τη γραμματέα του Συλλόγου κα Σταμοπούλου Δήμητρα, με τους οποίους βρισκόμουν σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να οργανωθεί η ομάδα μας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ευχαριστώ τη Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου κα Ηλιάδη Αμαλία καθώς και το Σύλλογο Διδασκόντων καθηγητών για τη συνεχή στήριξή τους σε παρόμοιες δράσεις. Ευχή όλων μας είναι να δούμε την επόμενη χρονιά ακόμα περισσότερα σχολεία, ακόμα περισσότερα νέα παιδιά στην εκκίνηση. Γιατί «αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη», για να κλείσω μ’ αυτή τη σπουδαία ρήση του Γάλλου ιστορικού, ιδρυτή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πατέρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Πιέρ ντε Κουμπερτέν .

Παραθέτω τη μαρτυρία της μαθήτριάς μας του Α3 Κατσιγιάννη Βασιλικής .

«Η συμμετοχή μου στον αγώνα των 5 χλμ είναι αναμφισβήτητα μια εμπειρία που θα θυμάμαι για πολλά χρόνια. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία αντίκρισα πλήθος ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας, να στέκονται χαρούμενοι στη γέφυρα βγάζοντας φωτογραφίες ή κάνοντας διατάσεις. Με το σύνθημα της εκκίνησης αρχίσαμε να τρέχουμε. Κατευθυνθήκαμε προς την οδό Στρατηγού Σαράφη και αργότερα στην οδό Καλαμπάκας έως το Νο. 98. Έπειτα κάναμε αναστροφή επιστρέφοντας στην αφετηρία. Στα μισά του αγώνα (2,5 χλμ) υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού (τροφοδοσίας και υδροδοσίας). Αυτή η αναπάντεχη εμπειρία ήταν απερίγραπτα όμορφη και αναμφίβολα αξέχαστη! Είμαι σίγουρη πως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα το διασκέδασαν τόσο πολύ όσο και εγώ γιατί ήταν πραγματικά καταπληκτικά! Πιστεύω ότι αξίζει να το ζήσει κανείς!

Με εκτίμηση

Η μαθήτρια του Α3

Κατσιγιάννη Βασιλική

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τριμίντζιου Αναστασία (Μουσικός)

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μας και καθηγητές μας στον 15ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος», και ιδιαίτερα την υπεύθυνη καθηγήτρια, Τριμίντζιου Αναστασία, που μας κάνει κάθε φορά περήφανους με τις επιδόσεις της! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία και σε επόμενους αγώνες!

Συμμετοχή μαθητριών του 9ου Γυμνασίου στους μαθητικούς αγώνες της 18ης Διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Ράξας

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Μπελεμέζη Μαγδαληνή και Παπάζογλου Αγνή για τη συμμετοχή τους στον αγώνα των 1000 μέτρων, καθώς και τη μαθήτρια της Α΄ τάξης Ρέππα Σταυρούλα για τη συμμετοχή της στον αγώνα των 600 μέτρων, στα πλαίσια της 18ης διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ράξας που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2023 και τις εύχονται καλή συνέχεια στα αθλητικά τους δρώμενα.

Υπεύθυνη Δράσης: Τριμίντζιου Αναστασία (ΠΕ79.01)

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή, 29-9-2023 και στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές δράσεις. Με συντονιστή τον κ. Μπαϊραχτάρη Κωνσταντίνο (Φυσικής Αγωγής) οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια και ασκήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web1-1.jpg

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα. Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τόσο τον κ. Μπαϊραχτάρη όσο και τους συμμετέχοντες μαθητές για την άψογη συνεργασία τους και τις εξαιρετικές αθλητικές τους επιδόσεις!