Πρόσκληση σε Μουσική Εκδήλωση του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων

Η Διευθύντρια, κ. Αμαλία Ηλιάδη, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου 
Γυμνασίου Τρικάλων σας προσκαλούν στη Μουσική Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον 
κινηματογραφικό Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο “Άλλος με τη βάρκα μας…” 
που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στην Αυλή του 
σχολείου μας 8:30 μ.μ. Υπεύθυνη εκδήλωσης: κ. Τριμίντζιου Αναστασία, 
Μουσικός.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης – Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι 1. Οδός 
Ονείρων- από την ομώνυμη μουσικοθεατρική παράσταση, 1962 2. Τα Παιδιά 
του Πειραιά- από την ταινία «Ποτέ την Κυριακή», 1960 3. Τώρα που πας 
στην Ξενιτιά, τραγούδι από τη μαθήτρια Ραφαηλία Σιμίτα και τη Χορωδία 
– από την ταινία «Ελλάς, η Χώρα των Ονείρων», 1961 4. Ξημερώνει, 
τραγούδι από τη μαθήτρια Κωνσταντίνα Τσιάτσιου και τη Χορωδία – από 
την ταινία «Η Λίζα και η άλλη», 1961 5. Το Φεγγάρι είναι κόκκινο, 
τραγούδι από τη μαθήτρια Ραφαέλα Κόπανου και τη Χορωδία – από την 
ταινία «Στέλλα», 1955 6. Κεμάλ, απαγγέλλει ο μαθητής Βασίλης Παλιούρας 
και τραγουδάει η Χορωδία – 1968 7. Έχω ένα Μυστικό- από την ταινία «Το 
ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», 1959 8. Ο Αμαξάς (ή Καροτσέρης)- από 
την ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», 1963 9. Ο Γλάρος, από τη μαθήτρια 
Ευαγγελία Ασπρούδη και τη Χορωδία – από την ταινία «Η Αλίκη στο 
Ναυτικό», 1963.

Καλλιτεχνική επιμέλεια από την κ. Τριμίντζιου Αναστασία 
(Μουσικός)

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί το αναμνηστικό 
βίντεο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης που επιμελήθηκε 
η κ. Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας)

Η Δ/ντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων
Αμαλία Ηλιάδη
Φιλόλογος – Ιστορικός

Συμμετοχή στη δράση

Με αφορμή  την πρωτοβουλία της ΔΔΕ Τρικάλων να διοργανωθεί η συγκεκριμένη δράση, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης των Τρικάλων, θέλησαν να λάβουν μέρος σ΄ αυτή  και να εκφράσουν το καθένα απ’ αυτά  με τη δική του οπτική γωνία, τη δημιουργικότητά τους και την εφευρετικότητα τους. Έτσι στις 19/4/2024 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο φεστιβάλ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, όπου οι  συμμετέχοντες έκαναν γνωστά τα έργα τους ( κάθε σχολείο με τον δικό του τρόπο) και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.

Το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων με υπεύθυνη την κα Αναγνωστοπούλου Αθανασία Μαθηματικό του σχολείου, συμμετείχε στη γιορτή αυτή με δύο δράσεις, ένα ποίημα με τίτλο «Έξυπνη Πόλη» και ένα θεατρικό με τίτλο «Ρομπότ στο κυλικείο».

Λίγα λόγια για το καθένα

Ποίημα: «Έξυπνη Πόλη»

Η κα Αναγνωστοπούλου έγραψε στίχους υμνώντας την Τρικαλινή πόλη αναφερόμενη στη διαχρονική της αξία μέσα στην ιστορία(Ασκληπιός,Τσιτσάνης..) και τους συνέδεσε με στίχους που αναφέρονται στην σημερινή έξυπνη πόλη όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας πρωτοεμφανίστηκε στους τρικαλινούς δρόμους το λεωφορείο χωρίς οδηγό και το ρομποτάκι στον Μύλο των Ξωτικών. Το ποίημα το απήγγειλε η μαθήτριά της Κόπανου Ραφαηλία της Γ’ τάξης. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Θεατρικό:  «Ρομπότ στο κυλικείο»

Η κα Αναγνωστοπούλου θέλησε να μεταφερθεί στο άμεσο μέλλον  και έγραψε διαλόγους, όπου το σχολείο της προκρίθηκε μέσα σε τόσα άλλα να δοκιμαστεί πιλοτικά ένα ρομπότ στο κυλικείο. Οι συμμετέχοντες μαθητές-ηθοποιοί, θέλησαν να εκφράσουν βάζοντας τον νεανικό τους αυθορμητισμό και την προσωπική τους υποκριτική, τις φήμες που διαδίδονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και τη χαρά τους για το ρομπότ που θα έφτιαχνε σάντουιτς και θα έτρωγαν από τα χεράκια του. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης: Κόπανου Ραφαηλία, Παπάζογλου Αγνή, Παπαποστόλου Αλεξάνδρα, Μπέσας Θεοφάνης, Παλιούρας Βασίλης, Μπελεμέζη Ιωάννα και της Β’ τάξης Στύλου Αθανασία και Φούντα Μαρία.
Παρακολουθείστε το βίντεο εδώ.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις αποτυπώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους  λίγες λέξεις για την εμπειρία τους.

“Όλα τα εκθέματα ήταν απίστευτα! Ομολογώ πως όλα ήταν υπέροχα! Πραγματικά φάνηκε η συνεισφορά των παιδιών και η δύσκολη δουλειά που έκαναν. Αυτό ήταν  μία φανταστική εμπειρία και ταυτόχρονα μία ανάμνηση που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας.”
Κόπανου Ραφαηλία (τάξη Γ’)

“Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Συναισθήματα συγκίνησης, αγωνίας, άγχους και ενθουσιασμού με κατέκλυσαν!
Νιώθω πολύ χαρούμενη και συγχρόνως πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στη δράση αυτή. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που έζησα κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου. Δουλέψαμε όλοι μαζί ως ομάδα για ένα συλλογικό και κοινό σκοπό και ένιωσα ασφάλεια και σιγουριά μέσα σε ένα πνεύμα ομαδικότητας!
Νιώθω περήφανη  που αντιπροσωπεύσαμε το σχολείο μας.
Εύχομαι να επαναληφθεί μια ανάλογη δράση!”
Στύλου Αθανασία  (τάξη Β’)

Η κα Αναγνωστοπούλου και οι μαθητές της, ευχαριστούν θερμότατα τη Διευθύντρια του Σχολείου τους κα Ηλιάδη Αμαλία, η οποία στήριξε αυτήν την προσπάθειά τους, πίστεψε σε αυτήν και υλοποιήθηκε.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά, τόσο τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που έλαβαν μέρος στην παρέλαση και μας έκαναν περήφανους. όσο και τον κο Μπαϊραχτάρη Κωνσταντίνο (Φυσικής Αγωγής) για την άψογη προετοιμασία τους. Και του χρόνου!

Σχολική Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Για να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση την Παρασκευή, 22-03-2024 και ώρα 8:30 π.μ., την οποία παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης. Μετά την ανάγνωση σχετικών μηνυμάτων από τη Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Αμαλία Ηλιάδη, η γιορτή συνεχίστηκε με προβολή βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης, καθώς και με την ερμηνεία τραγουδιών από τη χορωδία μας, η οποία απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν ο κος Σωτήριος Ρίζος (Φιλόλογος), η κα Ευαγγελία Τόγια (Φιλόλογος) και η κα Αναστασία Τριμίντζιου (Μουσικός).

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά, τόσο τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την θαυμάσια εκδήλωση που παρουσίασαν.

Η Παγκόσμια Ημέρα του “π”

Η Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθηματικούς και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή. Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (Π=3,14).

Η Ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1:59 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι π = 3,14159.

Στα μαθηματικά το π είναι σύμβολο που χρησιμοποιείται διεθνώς και παριστάνει το πηλίκο της περιφέρειας ενός κύκλου δια της διαμέτρου του. Το σύμβολο αυτό καθιερώθηκε από τον Ελβετό μαθηματικό Λέοναρντ Όιλερ (1707-1783). Το 1761, ο συμπατριώτης του μαθηματικός Γιόχαν Χάινριχ Λάμπερτ (1728-1777) απέδειξε ότι ο π είναι ασύμμετρος αριθμός, ενώ το 1882 ο Γερμανός μαθηματικός Φέρντιναντ φον Λίντεμαν (1852-1939) απέδειξε ότι ο π είναι υπερβατικός αριθμός. Κατά προσέγγιση η τιμή του είναι π = 3,141592653589793238462.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/143

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Η 14η Μαρτίου (3/14) είναι γνωστή ως παγκόσμια ημέρα του π . Ο άρρητος αριθμός π (περίπου 3,14) εκφράζει το σταθερό πηλίκο του μήκους κάθε κύκλου προς τη διάμετρό του.

ΤΜΗΜΑ  Β1

Οι μαθητές του τμήματος Β1 ,με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των μαθηματικών τους κας. Αναγνωστοπούλου Αθανασίας, σχημάτισαν  στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τις τσάντες τους τον αριθμό π και έφτιαξαν πολύχρωμες καρτέλες με ονόματα που σχετίζονται με τον άρρητο αριθμό π(  περιφέρεια,  περίμετρος, πολύγωνο κ.α ). Αφού έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, έλυσαν μαθηματικούς γρίφους.

ΤΜΗΜΑ Β2

Οι μαθητές/τριες του Β2 τμήματος του σχολείου μας γιόρτασαν την ημέρα αυτή με δράση, ώστε να υπολογίσουν τον αριθμό π. Συγκεκριμένα σχεδίασαν στην αυλή του σχολείου κύκλους διαφορετικών ακτίνων και στη συνέχεια μέτρησαν τα μήκη και τις αντίστοιχες διαμέτρους αυτών. Επειδή όμως γνωρίζουν   από το μάθημα της Φυσικής, πως μια μόνο μέτρηση δε δίνει ασφαλή αποτελέσματα, μέτρησαν το μήκος και την διάμετρο κάθε κύκλου πέντε φορές και βρήκαν την μέση τιμή L του μήκους κάθε κύκλου και την μέση τιμή δ της διαμέτρου κάθε κύκλου. Έτσι ελαχιστοποιούνται τα σφάλματα, διότι η μέση τιμή πολλών μετρήσεων προσεγγίζει την πραγματική. Στην συνέχεια υπολόγισαν τον λόγο L/δ για κάθε κύκλο και διαπίστωσαν ότι ο λόγος αυτός είναι σταθερός και ίσος περίπου με  3,14 (ο αριθμός π). Υπεύθυνες καθηγήτριες : Παπαϊωάννου Ευαγγελία  (Μαθηματικός), Γαρδίκα Μαρία (Φυσικός)

ΤΜΗΜΑ  Β3

Οι μαθητές του τμήματος Β3, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των μαθηματικών τους κας. Αναγνωστοπούλου Αθανασίας, πήραν μέρος σε μια βιωματική δράση στην οποία έφτιαξαν κύκλο και με παιχνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο κόλλησαν πάνω σε αυτόν το 18 πρώτα δεκαδικά ψηφία του άρρητου αριθμού π .Στη συνέχεια έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και έλυσαν μαθηματικούς γρίφους.

Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια ημέρα κατά
της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Την ημέρα αυτή μαθητές και καθηγητές του
9 ου Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια μιας όμορφης εκδήλωσης, ένωσαν τις φωνές τους
και είπαν ένα ηχηρό όχι στη σχολική βία και τον εκφοβισμό που εξαπλώνονται
επικίνδυνα στη σχολική κοινότητα, υπονομεύοντας την ψυχοσυναισθηματική
ανάπτυξη παιδιών και εφήβων καθώς και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Η
εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και
αντιμετώπιση της σχολικής βίας ,από την αντίστοιχη ομάδα δράσης του σχολείου.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκδήλωσης στηρίχτηκε στην ενεργό συμμετοχή
των μαθητών. Πολλά παιδιά απέδωσαν εικαστικά τις σκέψεις και τα μηνύματά τους
και τα ζωγραφικά τους έργα αναρτήθηκαν στους τοίχους της αίθουσας εκδηλώσεων.
Προβλήθηκαν βίντεο και εργασίες που δημιούργησαν μαθητές/μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β3 για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νοσηρό φαινόμενο της σχολικής βίας.
Απολαύσαμε αυτοσχέδιο δρώμενο από μαθητές της Α΄ τάξης που υποδύθηκαν με
επιτυχία νταήδες μαθητές. Μαθητές/μαθήτριες του Β2 τμήματος διάβασαν τα δικά
τους συγκινητικά μηνύματα προτρέποντας στο τέλος όσους υφίστανται κάποια μορφή
bullying να μιλήσουν άμεσα ,ξεπερνώντας το φόβο και δηλώνοντας πως η
εκφοβιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να είναι ανεκτή.

Επίσης στοχευμένες αφηγήσεις ενημέρωσαν τους μαθητές για όλες τις πτυχές του
ζητήματος και ιδιαίτερα για τις συνέπειες της χρόνιας θυματοποίησης (άρνηση για το
σχολείο, φόβο για ανάπτυξη σχέσεων, μαθησιακά προβλήματα, συμπτώματα
κατάθλιψης κ.α). Προβλήθηκαν βίντεο από το Χαμόγελο του Παιδιού, κάποια με
μαρτυρίες θυμάτων, με τα οποία οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν ,μπήκαν στη θέση
του άλλου, ένιωσαν τον πόνο του θύματος, πήραν θέση ενάντια στη σχολική βία. Η
υπέροχη χορωδία μας τραγούδησε για την αγάπη και τη φιλία, αξίες που μπορούν να
διαμορφώσουν μια κοινωνία αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης, αλληλεγγύης και
να λειτουργήσουν προληπτικά όσον αφορά τη βία και τον εκφοβισμό. Τα όμορφα
τραγούδια, τα βίντεο, οι αφηγήσεις, τα μηνύματα των παιδιών προκάλεσαν σε όλους
μας, μαθητές και καθηγητές, αφύπνιση ποικίλων συναισθημάτων και έντονης
ευαισθησίας.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή να καταφέρουμε να
διασφαλίσουμε για όλα τα παιδιά ένα σχολείο ασφαλές, ειρηνικό, δημοκρατικό που
σέβεται τη διαφορετικότητα, ένα σχολείο χωρίς βία και φόβο.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Καμπλιώνη Αρετή, Τριμίντζιου Αναστασία

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά, τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση, όσο και τις υπεύθυνες καθηγήτριες για την άψογη διοργάνωση και διεκπεραίωση.

Δείτε τα τραγούδια της χορωδίας μας και δύο βιντεάκια:

Τραγούδι – Αν όλα τα παιδιά της γης

Τραγούδι – Εσύ κι εγώ – Χάρτινο καράβι

Τραγούδι – Φιλαράκι

Βιντεάκι από τους μαθητές Στάθη Θάνο & Πλεξίδα Φάνη

Βιντεάκι από τις μαθήτριες Στύλου Νάσια & Φούντα Μαρία

Εκκλησιασμός προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών

Στις 30-1-2024, ημέρα Τρίτη, αφού αναγνώσθηκαν στους μαθητές σχετικά μηνύματα, το Σχολείο μας επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων για εκκλησιασμό, στα πλαίσια της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Υπεύθυνος καθηγητής: Χειράκης Απόστολος (Θεολόγος)

Σχολική Εκδήλωση για τη 17η Νοέμβρη

Την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023, έλαβε χώρα στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων η καθιερωμένη σχολική εκδήλωση, αφιερωμένη στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και, μεταξύ άλλων, παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο το χρονικό της περιόδου εκείνης μέσα από ποιήματα, μαρτυρίες, πανό, αφίσες, βίντεο, ντοκουμέντα και μουσική. Οι υπέροχες μουσικές συνθέσεις, τα συγκινητικά τραγούδια, εκτελεσμένα άψογα από τη χορωδία του σχολείου μας, αλλά και οι σόλο εκτελέσεις καθήλωσαν μαθητές και καθηγητές!

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν η κ. Αναγνωστοπολούλου Αθανασία (Μαθηματικός) και η κ. Τσουμπέκου Σοφία (Αγγλικής Γλώσσας). Τη δημιουργία αφισών ανέλαβε ο κ. Σιγάλας Σταμάτης (Καλλιτεχνικών), ενώ τη χορωδία και τα σόλο επιμελήθηκε η καθηγήτρια μουσικής, κ. Τριμίντζιου Αναστασία.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web2-2.jpg

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά, τόσο τους υπεύθυνους καθηγητές, τόσο και όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, ενώ παράλληλα τους εύχονται να δημιουργούν και στο μέλλον τόσο όμορφες σχολικές στιγμές!

Σχολική Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web8.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web2-2.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web1-4.jpg

Την Παρασκευή, 27-10-2023 και ώρα 09:00 π.μ. έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ο κ. Σωτήριος Ρίζος (Φιλόλογος) χαιρέτισε τους μαθητές και τις μαθήτριες, η κ. Αρετή Καμπλιώνη (Φιλόλογος) ανέλαβε την ανάγνωση του πρακτικού και η κ. Αμαλία Ηλιάδη (Φιλόλογος – Ιστορικός), Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, απηύθυνε μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σημασία της Εθνικής Επετείου και στη συνέχεια παρέδωσε τη σημαία του σχολείου. Ακολούθησε η εκδήλωση, κατά την οποία αναγνώστηκαν κείμενα, απαγγέλθηκαν ποιήματα, προβλήθηκαν βίντεο και ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία μας, παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών. Στη συνέχεια δόθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία. Υπεύθυνοι για την εκδήλωση ήταν ο κ. Σωτήριος Ρίζος και η κ. Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογοι), ενώ υπεύθυνη για τη χορωδία και γενικότερα για το μουσικό κομμάτι της γιορτής ήταν η κ. Τριμίντζιου Αναστασία (Μουσικός).

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Αμαλία Ηλιάδη, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τόσο τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, όσο και τους συμμετέχοντες μαθητές και τις συμμετέχουσες μαθήτριες για την άψογη παρουσίαση της γιορτής.

O Αγιασμός μας για νέο σχολικό έτος

Την Πέμπτη, 28/9/2023, πραγματοποιήθηκε στις 09:00 π.μ. ο Αγιασμός του 9ου και του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων από κοινού για το σχολικό έτος 2023-2024. Στην τελετή παραβρέθηκαν όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές των δύο σχολείων, καθώς και γονείς και κηδεμόνες των τελευταίων. Οι Διευθυντές του 9ου και του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα. Αμαλία Ηλιάδη και κος Θωμάς Κόκκαλης αντίστοιχα, χαιρέτισαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παραβρέθηκε στον Αγιασμό μας και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κος Νικόλαος Σακκάς.

Ακολούθησε η διανομή βιβλίων στους μαθητές, η τακτοποίηση στα τμήματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα του ωρολογίου προγράμματος. Ας έχουμε όλοι μία όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!