Συγχαρητήρια στην ομάδα DiGi Teens

Για ακόμη μία χρονιά το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στην 4η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα (Media and information Literacy) από 29 Οκτωβρίου έως τέλη Νοεμβρίου 2020. Πρόκειται για τη συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας που υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας για το Γραμματισμό στα ΜΜΕ από την UNESCO. Συνιστά μια σημαντική προσπάθεια εξοικείωσης των Ελλήνων πολιτών με τα παραδοσιακά και νέα ΜΜΕ σε ό,τι αφορά την κριτική πρόσληψη και αξιοποίηση κάθε είδους πληροφορίας και μηνύματος. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προωθήσουμε την έννοια του Γραμματισμού στα ΜΜΕ καθώς και καινοτόμες προσεγγίσεις, αντιμετώπισης των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης, ζητήματα που, στον 21ο αιώνα, αποκτούν κρίσιμη σημασία για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών αλλά και τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής. Ειδικός στόχος της 4ης Ελληνικής Εβδομάδος για την Παιδεία στα Μέσα είναι η ανάδειξη του Health Literacy (Γραμματισμός στην Πληροφόρηση για θέματα Υγείας).

Συντονιστές ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, κ. Νικόλαος Παναγιώτου και η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, κ. Χρύσα Λάζου.

Οι συμμετέχοντες του σχολείου μας, που έλαβαν μέρος σε δύο webinars με το παραπάνω θέμα ήταν οι εξής μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης: Γκρόπα Κωνσταντίνα, Ζιανού Βασιλική, Ζουμπουγιάννη Γεωργία, Καραϊσκος Πέτρος, Καρατζούνη Θεοδώρα, Παπανικολάου Ελένη, Ταλιαδούρος Χρήστος, Τσιατσούλη Νεφέλη.  Υπεύθυνοι καθηγητές οι: Βαλκανιώτη Αθανασία, Ρίζος Σωτήριος και Τόγια Ευαγγελία.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος σε αυτή τη δράση και εξέφρασαν με τόσο όμορφο τρόπο την άποψή τους!