Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ τάξης στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη, 16-3-2023 και την Παρασκευή, 17-3-2023, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ τάξης στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από λίγο πιο κοντά τη συμπρωτεύουσα της χώρας μας και μέσα από τις επισκέψεις τους σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης να αποκομίσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web1-3.jpg

Την πρώτη ημέρα ξεκίνησαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη από τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας. Εκεί απόλαυσαν τα θαυμαστά έργα του χώρου και μέσα από την ξενάγηση απέκτησαν βιωματικά ενδιαφέρουσες γνώσεις σε σχέση με την ιστορία του τόπου μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web2-3.jpg

Η δεύτερη επίσκεψή τους ήταν στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, έναν ιδιαίτερο χώρο που προσέφερε στα παιδιά γνώσεις και διασκεδαστικές εμπειρίες, τόσο μέσα από την ξενάγηση στον χώρο, όσο και μέσα από παιχνίδια και τρικ παρατηρητηκότητας.

Το απόγευμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την ατμόσφαιρα μιας “βαβέλας”, αφού η Θεσσαλονίκη προσφέρει τέτοιους χώρους για φαγητό και βόλτα.

Τη δεύτερη ημέρα, με την επίσκεψη των μαθητών στον Λευκό Πύργο, όπου και επισκέφθηκαν όλες τις εκθέσεις που λειτουργούν αυτή την εποχή στους ορόφους του Πύργου, θαύμασαν την υπέροχη θέα από την κορυφή του.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησαν δύο παραστάσεις, μία στο κοσμοθέατρο και μία στον χώρο του πλανηταρίου, ενώ ακολούθησε ξενάγηση των μαθητών σε δύο εκθέσεις του χώρου, και συγκεκριμένα την τεχνολογική έκθεση και έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι web7.jpg

Τέλος, ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους σε μεγάλο εμπορικό κέντρο που προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον όλων.

Οι συνοδοί καθηγητές, κ. Ρίζος Σωτήριος, κ. Καμπλιώνη Αρετή, κ. Βαλκανιώτη Αθανασία και κ. Μπαϊραχτάρης Κωνστατνίνος συγχαίρουν πραγματικά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά τους και τους εύχονται να πραγματοποιούν πάντα όμορφες εκδρομές και επισκέψεις, επιστρέφοντας με υπέροχες εμπειρίες και νέες γνώσεις.