ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑΪΟΥ

Europe day is celebrated every year on may 9 to celebrate peace and unity throughout europe

EUROPE DAY 9th MAY

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 ΜΑΪΟΥ

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης την Τρίτη 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν δράσεις από μαθητές της Α και Β Τάξης του σχολείου μας, κατά την διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών με την καθηγήτρια Σταφυλά Σταυρούλα, όπου:

  • Συζητήσαμε για την ιστορία της ίδρυσης της ΕΕ από την υπογραφή της Διακήρυξης του Σουμάν στις 9 Μαΐου 1950 έως σήμερα.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι E1.jpg
  • Αναφέραμε τα κράτη μέλη, τον πληθυσμό της ΕΕ, το νόμισμα που χρησιμοποιούν και τους κοινούς στόχους για την ανάπτυξη των κρατών μελών, την τεχνολογική τους εξέλιξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι E2.jpg
  • Επίσης απαριθμήσαμε τα δικαιώματα και τα οφέλη των Ευρωπαίων πολιτών καθώς και τα επιτεύγματα της ΕΕ για την επίλυση προβλημάτων.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι E4.jpg
  • Οι μαθητές χρησιμοποίησαν την αγγλική γλώσσα και εμπλούτισαν το λεξιλόγιο τους.

Οι Ευρωπαίοι μπορεί να μιλάνε διαφορετικές  γλώσσες και να διατηρούν τον πολιτισμό  με τις διαφορετικές παραδόσεις τους, μοιράζονται όμως τις ίδιες αξίες με βάση τις οποίες ιδρύθηκε η ΕΕ. Αυτές είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΣΤΑΦΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΠΕ06