Οι μικροί Chefs του Σχολείου μας

Στα πλαίσια των εγκεκριμένων από τη ΔΔΕ Τρικάλων συνεργαζόμενων πολιτιστικών προγραμμάτων: Ταξιδεύοντας στις πιο όμορφες ελληνικές γωνιές  και Εξερευνώντας τα ελληνικά νησιά, με συντονίστριες την κα Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογο) και την κα Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας) και συνεργάτες εκπαιδευτικούς τον κο Ρίζο Σωτήριο (Φιλόλογο) και την κα Ηλιάδη Αμαλία (Φιλόλογο – Ιστορικό, Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων), μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στα προγράμματα μας κατέπληξαν με τις μαγειρικές τους ικανότητες (καθώς και η κα Τόγια), αφού μας κέρασαν εδέσματα από πολλά μέρη της Ελλάδας!

Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά διασκέδασαν, ενίσχυσαν το ομαδικό πνεύμα μέσα από τις ομάδες συνεργασίας, ανέπτυξαν δεξιότητες σε διάφορους τομείς, όπως η μαγειρική, η παρουσίαση των έργων τους με μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη σε κοινό, η δημοσιογραφία και φυσικά η γευσιγνωσία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαύσαμε κέικ και κουλουράκια από Νησιά, Πελοπόννησο και Κρήτη, και αλμυρές κρέπες, που προέρχονται μεν από τη γαλλική κουζίνα, αλλά τις βρίσκει κανείς πλέον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε όλα πήραν ΑΡΙΣΤΑ!!! Έπεται συνέχεια ….