Επίσκεψη των μαθητών της Β’ τάξης στο εργοστάσιο “ΚΛΙΑΦΑ”

Το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων και συγκεκριμένα οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο “Κλιάφα” του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Σαράντη, την Παρασκευή 5/4/2024.

Κατά την επίσκεψη τους στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης οι μαθητές του σχολείου ξεναγήθηκαν στο χώρο παραγωγής των αναψυκτικών από την υπεύθυνη παραγωγής κ .Κωτούλα Μαρία.

Στην συνέχεια παρακολούθησαν την γραμμή παραγωγής ενός αναψυκτικού, την εμφιάλωσή και τυποποίησή του .Μεγάλη εντύπωση έκαναν στους μαθητές οι αυτοματισμοί των μηχανημάτων και ο μικρός αριθμός εργαζομένων στην παραγωγή λόγω της ανάπτυξης της Τεχνολογίας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές για τις συνθήκες εργασίας, τους μελλοντικούς στόχους της επιχείρησης, τις εξαγωγές των προϊόντων, την δυνατότητα παραγωγής των προϊόντων σε σχέση με τον χρόνο και τις δυσκολίες του ¨επιχειρείν¨. Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές απόλαυσαν και δροσίστηκαν από τα αναψυκτικά που τους πρόσφεραν

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, οι υπεύθυνοι καθηγητές Τεχνολογίας κ. Κουκουδά Σημέλα και κ. Γκαλιάκη Δημήτριο και οι συνοδοί καθηγητές Ρίζος Σωτήριος (ΠΕ02) και Ντάνα Ειρήνη (ΠΕ 04) ευχαριστούν την Διοίκηση της επιχείρησης και την υπεύθυνη παραγωγής για την θερμή υποδοχή, την υπομονή που έδειξε η υπεύθυνη για τις ερωτήσεις των μαθητών και τον χρόνο που αφιέρωσε παρά το φόρτο εργασίας της.