Συμμετοχή στη δράση

Με αφορμή  την πρωτοβουλία της ΔΔΕ Τρικάλων να διοργανωθεί η συγκεκριμένη δράση, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης των Τρικάλων, θέλησαν να λάβουν μέρος σ΄ αυτή  και να εκφράσουν το καθένα απ’ αυτά  με τη δική του οπτική γωνία, τη δημιουργικότητά τους και την εφευρετικότητα τους. Έτσι στις 19/4/2024 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο φεστιβάλ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, όπου οι  συμμετέχοντες έκαναν γνωστά τα έργα τους ( κάθε σχολείο με τον δικό του τρόπο) και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.

Το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων με υπεύθυνη την κα Αναγνωστοπούλου Αθανασία Μαθηματικό του σχολείου, συμμετείχε στη γιορτή αυτή με δύο δράσεις, ένα ποίημα με τίτλο «Έξυπνη Πόλη» και ένα θεατρικό με τίτλο «Ρομπότ στο κυλικείο».

Λίγα λόγια για το καθένα

Ποίημα: «Έξυπνη Πόλη»

Η κα Αναγνωστοπούλου έγραψε στίχους υμνώντας την Τρικαλινή πόλη αναφερόμενη στη διαχρονική της αξία μέσα στην ιστορία(Ασκληπιός,Τσιτσάνης..) και τους συνέδεσε με στίχους που αναφέρονται στην σημερινή έξυπνη πόλη όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας πρωτοεμφανίστηκε στους τρικαλινούς δρόμους το λεωφορείο χωρίς οδηγό και το ρομποτάκι στον Μύλο των Ξωτικών. Το ποίημα το απήγγειλε η μαθήτριά της Κόπανου Ραφαηλία της Γ’ τάξης. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Θεατρικό:  «Ρομπότ στο κυλικείο»

Η κα Αναγνωστοπούλου θέλησε να μεταφερθεί στο άμεσο μέλλον  και έγραψε διαλόγους, όπου το σχολείο της προκρίθηκε μέσα σε τόσα άλλα να δοκιμαστεί πιλοτικά ένα ρομπότ στο κυλικείο. Οι συμμετέχοντες μαθητές-ηθοποιοί, θέλησαν να εκφράσουν βάζοντας τον νεανικό τους αυθορμητισμό και την προσωπική τους υποκριτική, τις φήμες που διαδίδονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και τη χαρά τους για το ρομπότ που θα έφτιαχνε σάντουιτς και θα έτρωγαν από τα χεράκια του. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης: Κόπανου Ραφαηλία, Παπάζογλου Αγνή, Παπαποστόλου Αλεξάνδρα, Μπέσας Θεοφάνης, Παλιούρας Βασίλης, Μπελεμέζη Ιωάννα και της Β’ τάξης Στύλου Αθανασία και Φούντα Μαρία.
Παρακολουθείστε το βίντεο εδώ.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις αποτυπώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους  λίγες λέξεις για την εμπειρία τους.

“Όλα τα εκθέματα ήταν απίστευτα! Ομολογώ πως όλα ήταν υπέροχα! Πραγματικά φάνηκε η συνεισφορά των παιδιών και η δύσκολη δουλειά που έκαναν. Αυτό ήταν  μία φανταστική εμπειρία και ταυτόχρονα μία ανάμνηση που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας.”
Κόπανου Ραφαηλία (τάξη Γ’)

“Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Συναισθήματα συγκίνησης, αγωνίας, άγχους και ενθουσιασμού με κατέκλυσαν!
Νιώθω πολύ χαρούμενη και συγχρόνως πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στη δράση αυτή. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που έζησα κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου. Δουλέψαμε όλοι μαζί ως ομάδα για ένα συλλογικό και κοινό σκοπό και ένιωσα ασφάλεια και σιγουριά μέσα σε ένα πνεύμα ομαδικότητας!
Νιώθω περήφανη  που αντιπροσωπεύσαμε το σχολείο μας.
Εύχομαι να επαναληφθεί μια ανάλογη δράση!”
Στύλου Αθανασία  (τάξη Β’)

Η κα Αναγνωστοπούλου και οι μαθητές της, ευχαριστούν θερμότατα τη Διευθύντρια του Σχολείου τους κα Ηλιάδη Αμαλία, η οποία στήριξε αυτήν την προσπάθειά τους, πίστεψε σε αυτήν και υλοποιήθηκε.