9ο Γυμνάσιο Τρικάλων – Η Δράση μας στο πρόγραμμα ΘΕ-ΤΑΛΩΣ

Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία

Την Παρασκευή, 19/4/2024 έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης μας, συγκεκριμένα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, η δράση ΘΕ-ΤΑΛΩΣ, η οποία συνδιοργανώθηκε από τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης, το σχολείο μας, το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, πήρε μέρος με μια πρωτότυπη εργασία με τίτλο ‘’Τρίκαλα έξυπνη  και κλιματικά ουδέτερη πόλη’’ . Πρόκειται για μία εργασία, που εκπονήθηκε από ομάδα μαθητών της Α’ τάξης.

Οι μαθητές μας  με υπομονή, προσεκτική μελέτη δεδομένων, αναζήτηση πληροφοριών-γνώσεων στο διαδίκτυο και τη χρήση τεχνολογικών  μέσων προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό προσεγγίζοντας  θέματα που άπτονται της ενέργειας  και της φιλικής στάσης των πολιτών της πόλης μας στο περιβάλλον με τη χρήση φωτοβολταϊκών  .

Ο  μαθητής μας Ζαχαράκης Νικόλαος και ο καθηγητής Μπουλογεώργος Στέφανος, συντονιστής της δράσης, είχαν την ευκαιρία να δώσουν συνέντευξη στο European Web Ραδιόφωνο, το οποίο εξέπεμπε ζωντανά στο Youtube την ημέρα της δράσης, αναλύοντας  περαιτέρω   το περιεχόμενο της εργασίας μας .

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ηλιάδη Αμαλία, πάντα αρωγός  στις σχολικές δράσεις και οι υπεύθυνοι καθηγητές  της δράσης Κ.  Μπουλογεώργος  Στέφανος, καθηγητής πληροφορικής και η Κ. Τσουμπέκου Σοφία, καθηγήτρια Αγγλικών ευχαριστούν ολόθερμα τους συμμετέχοντες  μαθητές της δράσης, Ασπρούδη Ευαγγελία, Βασιλείου Ελευθερία, Ζαχαράκη Νικόλαο, Κατσιάβα Ιωάννη, Κατσιγιάννη Βασιλική, Κίσσα Χρήστο, Μαλικιώση Ιωάννη για την πολύτιμη προσφορά τους και τους εύχονται καλή πρόοδο και δια βίου μάθηση.