Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων

Για το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιήθηκαν στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων δύο συνεργαζόμενα μεταξύ τους Πολιτιστικά Προγράμματα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλους:

  1. “Επτάνησα: Αξιοθέατα και Πολιτισμός” με συντονίστρια του προγράμματος την κ. Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας) και υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ρίζο Σωτήριο (Φιλόλογο) και την κ. Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογο)
  2. “Λευκάδα & Κέρκυρα: Έθιμα και Παραδοσιακή Κουζίνα” με συντονίστρια του προγράμματος την κ. Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογο) και υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Ρίζο Σωτήριο (Φιλόλογο) και την κ. Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας)

Στα πλαίσια των παραπάνω προγραμμάτων οι συμμετέχοντες των δύο παραπάνω προγραμμάτων συνεργάστηκαν, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες και

  1. κατασκεύασαν μία κοινή αφίσα με τοπία και φαγητά των Επτανήσων και μία αφίσα με φωτογραφίες και λεζάντες από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στην Κέρκυρα,
  2. πήραν συνέντευξη από υπεύθυνη παραδοσιακού εστιατορίου της Κέρκυρας,
  3. δημιούργησαν σχετικές με το θέμα εργασίες σε μορφή Power Point και
  4. χόρεψαν νησιώτικους χορούς κατά την παραμονή τους στην Κέρκυρα.                          Οι εργασίες και η αφίσα παρουσιάστηκαν στο σχολείο μας, την Παρασκευή, 26-5-2023, πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Εργασίες που ολοκλήρωσαν οι ομάδες των μαθητών μας:

Κερκυραϊκή Κουζίνα

Λευκάδα: Έθιμα και Τοπική Κουζίνα

Σκορπιός Λευκάδας

Στα πλαίσια των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε και τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα.